Ma 2018. február 18., vasárnap, Bernadett napja van. Holnap Zsuzsanna napja lesz.

Időjárás-jelentés - 2018. február 07-ig

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán -1 és +10 fok között várható.

Időjárási helyzet Európában
    ---------------------------
    A Kelet-európai-síkság északi része felett örvénylő ciklon területén hideg, téli az idő. Oroszországban és a balti államokban többfelé havazik, és a ciklon hátoldalán - Oroszország nyugati területein - napközben sem emelkedik -10 fok fölé a hőmérséklet. Az elmúlt napokhoz képest Nyugat-és Közép-Európában is mérséklődött a felmelegedés, a csúcshőmérséklet nagyrészt 0 és +5 fok között változik. Enyhébb idő csupán a Balkán-félszigeten és a Földközi-tenger déli, délkeleti medencéjében van, ahol a maximum-hőmérséklet többfelé a 10 fokot is meghaladja. Ciklon örvénylik Délnyugat-Európa felett. Melegfrontja előtt Franciaországban, az Alpok nyugati részén havazás, ónos eső, eső egyaránt előfordul. Ez a ciklon a következő napokban kelet, északkelet felé helyeződik, szerdán már hatással lesz a Kárpát-medence időjárására is. Egyre többfelé számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra.

    Várható időjárás az ország területén szerda estig
    -------------------------------------------------
    Estétől délnyugat felől mindenütt megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Az éjszakai óráktól egyre többfelé várható csapadék; nyugaton havazás, másutt kezdetben ónos eső, fagyott eső, majd napközben már a legtöbb helyen eső. Havazásra az Alpokalján, egyre kisebb területen számíthatunk, ott meg is maradhat a hó. Az északkeleti, keleti szél többfelé megélénkül. Szerdán többnyire borult lesz az ég, a Dunától keletre lehetnek átmenetileg gyengébben felhős körzetek. 

    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7 fok között valószínű, az Északi-középhegység völgyeiben lehet a leghidegebb.
    A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán -1 és +10 fok között várható, 5 fok fölé a Dunántúl déli felén és az Alföldön melegszik fel a levegő, a leghidegebb pedig az Alpokalján lesz.

 MTI