Ma 2018. március 21., szerda, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Időjárás-jelentés - 2017. október 10-ig

 A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 13 és 18 fok között alakul.

Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------

    Európa legnagyobb részén hűvösebb az idő az átlagosnál. Egyedül a Pireneusi-félszigeten élők élvezhetik a késő nyarat, ott a napos időben 24 és 30 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de a délebbi tájakon 31, 33 fokot is mérnek. Az ilyenkor megszokottnál kissé enyhébb idő van a Fekete-tengertől kissé északkeletre eső vidékeken is, ahol kevéssel 20 fok fölé melegszik fel délutánra a levegő. Ugyanakkor Észak- és Közép-Európa fölé észak, északnyugatról hűvösebb, még több hullámban nedvesebb levegő áramlik. A változó felhőzetből elszórtan alakul ki többnyire gyenge eső, zápor, és a hőmérséklet csúcsértéke északon 10, délebbre 15, az Appennini-félszigeten és a Dél-Balkánon 20 fok körül alakul. Kedd estig a Kárpát-medence fölé ismét nedvesebb levegő érkezik. Bár kissé erősödik a nappali felmelegedés, a hőmérséklet csúcsértéke még elmarad az ilyenkor megszokottól.


    Várható időjárás az ország területén kedd estig:
    ------------------------------------------------

    Hétfőn az ország nagy részén több órára kisüt a nap, a délnyugati és az északkeleti határ közelében lehetnek erősen felhős körzetek, és ott jelentéktelen eső, zápor is előfordulhat. Estétől nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és kedden  felhős időre számíthatunk, délnyugaton süthet ki hosszabb időszakokra a nap. Éjszaka helyenként a Dunántúlon, napközben néhol alakulhat ki gyenge eső. A kezdetben élénk, a középső országrészben néhol erős nyugati, északnyugati szél estére mérséklődik, majd kedden a délnyugati, nyugati szél élénkül meg többfelé.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 3 és 8 fok között valószínű, de az Északi-középhegység völgyeiben, a Nyírségben az éjszaka első felében talajmenti fagy, illetve gyenge fagy is előfordulhat.
    A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 13 és 18 fok között alakul.

 MTI