Ma 2017. június 27., kedd, László napja van. Holnap Levente és Irén napja lesz.

zenevilág

Rekordszámú nézővel zárta az évadot a Magyar Állami Operaház

Olvasóink értékelése:  / 0

Rekordszámú, több mint 600 ezer nézővel zárta a 2016/2017-es évadot a Magyar Állami Operaház - mondta el Ókovács Szilveszter főigazgató vasárnap este Budapesten, ahol gálaesttel és a társulat kiemelkedő teljesítményeit elismerő díjak átadásával ünnepelt az intézmény.

    

Bővebben...

Meghalt Al Jarreau

Olvasóink értékelése:  / 1

Al Jarreau szintetizálta a nagy elődök technikáját, miközben a ritmikát teljesen egyedi módon kezelte - mondta a vasárnap Los Angelesben elhunyt amerikai dzsesszénekesről Berki Tamás, a műfaj hazai kiválósága, aki húsz éve együtt énekelt vele egy koncerten.

    

Bővebben...

Elhunyt Nikolai Gedda

Olvasóink értékelése:  / 1

Elhunyt 91 évesen Nikolai Gedda svéd-orosz származású operaénekes, generációjának ünnepelt lírai tenorja, aki több mint ötven évet töltött a világ operaszínpadain, majd 2001-ben vonult vissza végleg svájci otthonába.

Bővebben...

Elhunyt Vida Ferenc, a Lord együttes alapító basszusgitárosa

Olvasóink értékelése:  / 1

Elhunyt Vida Ferenc, a szombathelyi Lord együttes egykori alapítója, volt basszusgitárosa. A csütörtökön eltávozott zenész 67 éves volt, halálhírét a Lord erősítette meg közösségi oldalán.

   

Bővebben...

David Bowie és Leonard Cohen a brit zenei díjak jelöltjei között

Olvasóink értékelése:  / 2

A tavaly januárban elhunyt David Bowie-t a legjobb brit férfi előadó és a legjobb album, Leonard Cohen tavaly novemberben elhunyt kanadai énekest a legjobb külföldi férfi előadó kategóriájában jelölték posztumusz díjra a Brit Awardson.

    

Bővebben...