Ma 2018. március 21., szerda, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

vetítővászon

Oscar-díj - 2018

Olvasóink értékelése:  / 5

Tizenhárom jelölésből négyet váltott díjra A víz érintése a 90. Oscar-gálán helyi idő szerint vasárnap Los Angelesben.

 

Bővebben...

8. Frankofón Filmnapok

Olvasóink értékelése:  / 5

A legújabb francia filmeket bemutató, szerdán induló 8. Frankofón Filmnapok idei válogatásában olyan francia világsztárok is feltűnnek mint Catherine Deneuve, Isabelle Huppert, Romain Duris vagy Christian Clavier. 

Bővebben...

Megnéztük: A legsötétebb óra

Olvasóink értékelése:  / 9

A második világháború kifogyhatatlan ötletbázist biztosít a filmiparnak. Sok mindent láttunk már, ám mindig lehet újabb és újabb eseményeket mozivászonra vinni, esetleg más szemszögből megközelíteni. Minden kétséget kizáróan 2017 Dunkerque éve: Christopher Nolan Dunkirk című monumentális háborús műve után itt van Winston Churchill megközelítéséből is a Dinamó hadművelet.

Bővebben...

Ma kezdődik a 4. Magyar Filmhét

Olvasóink értékelése:  / 2

Szabó István 1979-ben készült Bizalom című filmjének digitalizált és felújított változatának vetítésével veszi kezdetét szerdán a 4. Magyar Filmhét a budapesti Corvin moziban. Az Oscar- és Kossuth-díjjal, valamint a nemzet művésze címmel is elismert alkotót a Bizalom operatőre, Koltai Lajos fogja köszönteni. 

    

Bővebben...

Filmkritika: Három óriásplakát Ebbing határában

Olvasóink értékelése:  / 6

Ez a rendkívül furcsa címet viselő film négy Golden Globe-díjat nyert és hét kategóriában nominálták Oscarra. Tulajdonképpen maga az alkotás is legalább annyira egyedire és különösre sikeredett, mint amilyennek a címe is tűnik.

Bővebben...