Ma 2017. december 18., hétfő, Auguszta napja van. Holnap Viola napja lesz.

vetítővászon

Filmkritika: anyám! - Kiábrándító hírnév, tengernyi önfeladás

Olvasóink értékelése:  / 3

Az anyám! című filmről kétféleképpen lehet kijönni: vagy azonnal felpattanunk, vagy még hosszasan a székünkbe süppedünk, és próbáljuk emészteni a látottakat. Mert hogy emészteni bőven van mit.

Bővebben...

Elhunyt Danielle Darrieux francia színésznő

Olvasóink értékelése:  / 0

Százéves korában elhunyt Danielle Darrieux, a francia mozi legendás színésznője, aki az egyik leghosszabb karriert tudhat magáénak Franciaországban és Hollywoodban - tudatta családja csütörtökön a francia sajtóval.

    

Bővebben...

Filmkritika - A hóember - Avagy az örök fiatalság titka

Olvasóink értékelése:  / 7

A skandináv krimiregények az elmúlt évtizedekben olyan sikereket értek el, mint a huszadik század közepén brit elődeik, részben pont azért, mert Poirot és társai hatalmas népszerűségnek örvendtek az Északi-tenger környékén. Stieg Larsson A tetovált lány című könyvének filmadaptációja, sőt annak amerikai újragondolása is sikeresek voltak – de vajon a norvég titán, Jo Nesbø bestsellere is jól csillog-e a nagyvásznon?

Bővebben...

Elhunyt Nepp József rajzfilmrendező

Olvasóink értékelése:  / 3

2017. október 6-án elhunyt Nepp József Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező. A magyar mozgókép mestere címmel is kitüntetett művész nevéhez olyan legendás alkotások fűződnek, mint a Gusztáv-sorozat, a Mézga-család és a Dr. Bubó című tévésorozat, vagy a Lúdas Matyi és a Szaffi című rajzfilmek

Bővebben...