Ma 2017. augusztus 22., kedd, Menyhért és Mirjam napja van. Holnap Bence napja lesz.

Memória

Memória

Rekonstruálták a világ első virágát

Olvasóink értékelése:  / 1

Egy új kutatás során tudósok rekonstruálták a virágok 140 millió éves evolúcióját, és közben elkészítették a világ első virágának modelljét is.

   

Bővebben...

Vilmos és Harry: "bárcsak ne tettük volna le olyan gyorsan az utolsó telefont"

Olvasóink értékelése:  / 1

"Valószínűleg egész életemben bánni fogom, hogy az az utolsó telefonbeszélgetés milyen rövid volt" - így vall érzéseiről Harry herceg abban a műsorban, amelyben édesanyja, a néhai Diana hercegnő halálának közelgő huszadik évfordulója alkalmából beszél emlékeiről bátyjával, Vilmossal együtt.

    

Bővebben...

A hobbitok Afrikából érkezhetett Indonéziába

Olvasóink értékelése:  / 3

Az indonéziai Flores-szigeten 2003-ban talált emberféle, a Homo floresiensis, közkeletű nevén a hobbit csontjainak eddigi legalaposabb tanulmányozása alapján ausztrál kutatók úgy vélik, legvalószínűbb, hogy az emberféle afrikai ősöktől származik és nem a Homo erectustól (felegyenesedett ember), ahogy azt korábban feltételezték.

 

Bővebben...

Sivár és lapos volt a Föld 4,4 milliárd éve

Olvasóink értékelése:  / 1

Valószínűleg sivár, lapos és néhány kis sziget kivételével szinte teljesen víz alatt volt a Föld 4,4 milliárd évvel ezelőtt - állapították meg apró ásványszemcsék elemzéséből ausztrál kutatók.

   

Bővebben...

Nagypénteken Jézus halálára emlékeznek a keresztények

Olvasóink értékelése:  / 1

Nagypéntek az egyházi év legcsendesebb napja, amikor Jézus elítélésére, megkínzására, halálára és temetésére emlékeznek a keresztények.

Bővebben...

Alkategóriák