Ma 2017. december 18., hétfő, Auguszta napja van. Holnap Viola napja lesz.

Memória

Memória

Eddig ismeretlen, II. Ramszesz-kori templomot fedeztek fel Egyiptomban

Olvasóink értékelése:  / 4

II. Ramszesz egyiptomi fáraó uralkodásának idejében (Kr.e. 1279-1213) épült, eddig ismeretlen templomot fedeztek fel cseh régészek az egyiptomi Abu-Szírben - közölte a prágai Károly Egyetem bölcsészettudományi karának egyiptológiai intézete.

    

Bővebben...

Elhunyt Tóth II. József, az Aranycsapat csatára

Olvasóink értékelése:  / 3

Nyolcvannyolc esztendős korában elhunyt Tóth II. József világbajnoki ezüstérmes labdarúgó, aki a magyar futball aranykorában 12-szer lépett pályára a válogatottban.

    

Bővebben...

Vilmos és Harry: "bárcsak ne tettük volna le olyan gyorsan az utolsó telefont"

Olvasóink értékelése:  / 1

"Valószínűleg egész életemben bánni fogom, hogy az az utolsó telefonbeszélgetés milyen rövid volt" - így vall érzéseiről Harry herceg abban a műsorban, amelyben édesanyja, a néhai Diana hercegnő halálának közelgő huszadik évfordulója alkalmából beszél emlékeiről bátyjával, Vilmossal együtt.

    

Bővebben...

Rekonstruálták a világ első virágát

Olvasóink értékelése:  / 1

Egy új kutatás során tudósok rekonstruálták a virágok 140 millió éves evolúcióját, és közben elkészítették a világ első virágának modelljét is.

   

Bővebben...

Sivár és lapos volt a Föld 4,4 milliárd éve

Olvasóink értékelése:  / 1

Valószínűleg sivár, lapos és néhány kis sziget kivételével szinte teljesen víz alatt volt a Föld 4,4 milliárd évvel ezelőtt - állapították meg apró ásványszemcsék elemzéséből ausztrál kutatók.

   

Bővebben...

Alkategóriák