Ma 2017. június 27., kedd, László napja van. Holnap Levente és Irén napja lesz.

Memória

Memória

Sivár és lapos volt a Föld 4,4 milliárd éve

Olvasóink értékelése:  / 1

Valószínűleg sivár, lapos és néhány kis sziget kivételével szinte teljesen víz alatt volt a Föld 4,4 milliárd évvel ezelőtt - állapították meg apró ásványszemcsék elemzéséből ausztrál kutatók.

   

Bővebben...

A hobbitok Afrikából érkezhetett Indonéziába

Olvasóink értékelése:  / 3

Az indonéziai Flores-szigeten 2003-ban talált emberféle, a Homo floresiensis, közkeletű nevén a hobbit csontjainak eddigi legalaposabb tanulmányozása alapján ausztrál kutatók úgy vélik, legvalószínűbb, hogy az emberféle afrikai ősöktől származik és nem a Homo erectustól (felegyenesedett ember), ahogy azt korábban feltételezték.

 

Bővebben...

Erzsébet királynét ünnepli Gödöllő

Olvasóink értékelése:  / 2

Csaknem 50 tematikus programmal ünnepli Gödöllő és a Gödöllői Királyi Kastély (GKK) Erzsébet királyné születésének 180. és a Monarchia létrejöttének 150. évfordulóját - mondta az emlékévet bemutató pénteki sajtótájékoztatón Gémesi György polgármester és Ujváry Tamás, a GKK igazgatója Gödöllőn.

    

Bővebben...

Nagypénteken Jézus halálára emlékeznek a keresztények

Olvasóink értékelése:  / 1

Nagypéntek az egyházi év legcsendesebb napja, amikor Jézus elítélésére, megkínzására, halálára és temetésére emlékeznek a keresztények.

Bővebben...

Vízkereszt

Olvasóink értékelése:  / 2

Ma van vízkereszt, vagyis Jézus Krisztus megjelenésének ünnepe. A katolikus egyházban vízkereszt parancsolt ünnep, vagyis a híveknek kötelező szentmisén részt venniük.

Bővebben...

Alkategóriák