Ma 2018. március 21., szerda, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

másképp

Az érszűkület veszélyei

Olvasóink értékelése:  / 1

Magyarországon mintegy 400 ezer embert érint az érszűkület, de csak töredékük tud róla, hogy már beteg; a csütörtöki országos érszűkület napon a betegség veszélyeire és a megelőzés lehetőségeire hívják fel a figyelmet - mondta Farkas Katalin főorvos, a Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság vezetőségi tagja.

    

Bővebben...

A helytelen életmód a gyermekeket is cukorbetegséggel fenyegeti

Olvasóink értékelése:  / 1

A korábban öregkori jelenségnek gondolt cukorbetegség a helytelen életmód és az elhízás miatt a gyermekek között is egyre gyakoribb, de figyelni kell a liszt- és tejfehérje-érzékenységre is - mondta Miháldy Kinga, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) dietetikusa. 

   

Bővebben...

Folytatódhat az ingatlanok drágulása

Olvasóink értékelése:  / 2

Az idén is folytatódhat a lakóingatlanok árának emelkedése Budapesten a Cordia Zrt. szerint, az ingatlanfejlesztő cég a várható drágulást a növekvő építési költségekkel és a kínálat szűkülésével magyarázza.   

    

Bővebben...

Nem nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma

Olvasóink értékelése:  / 2

Az előző héten nem nőtt számottevően az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma; február 19-25. között 68 950 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel a korábbi hét 69 150 betegével szemben - derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma kórházhigiénés és járványügyi felügyeleti főosztályának legfrissebb jelentéséből.

  

Bővebben...

Hóesésben életmentő a madáretetés.

Olvasóink értékelése:  / 4

A Magyarországon áttelelő madarak etetése az összefüggő hótakaró idején kiemelten fontos, hiszen a madarak ebben az időszakban sokkal kevesebb táplálékhoz tudnak hozzájutni.

   

Bővebben...