Ma 2017. december 18., hétfő, Auguszta napja van. Holnap Viola napja lesz.

izlelő

Négy ország sóletje a Sóletfesztiválon

Olvasóink értékelése:  / 1

A zsidó konyha kedvelői négy ország, Magyarország mellett Jemen, Izrael és Lengyelország sóletjét kóstolhatják meg vasárnap a Budapest belvárosában megrendezett Sóletfesztiválon; az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) idén harmadik születésnapját ünneplő rendezvényén a kulináris élményeken kívül kulturális programok is várják a látogatókat.

    

Bővebben...

Július elején kezdődik a görögdinnye-szüret

Olvasóink értékelése:  / 0

A görögdinnye tömeges szedése várhatóan július első hetében kezdődik, öt-tíz nappal korábban, mint tavaly, amennyiben addig kedvező lesz az időjárás - közölte a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) hétfőn. 

Bővebben...

Ma kezdődik az ötödik Pécsi Csokoládé Karnevál

Olvasóink értékelése:  / 2

Tizennyolc kiállítóval és mintegy húsz, a többi között szakmai- és gyermekprogrammal várja látogatóit a hétvégén a Pécsi Csokoládé Karnevál, amelyet ötödik alkalommal rendeznek meg a Zsolnay Kulturális Negyedben.

Bővebben...

A 11. torkos csütörtök - Gasztroélmények Éve 2016

Olvasóink értékelése:  / 1

A Magyar Turizmus Zrt. idén immár 11. alkalommal szervezi meg néphagyományra épülő gasztronómiai akcióját, a torkos csütörtököt február 11-én, ami a Gasztroélmények Éve 2016 tematikus programsorozat nyitánya is lesz - közölte az MT Zrt.

Bővebben...

Elhunyt Michele Ferrero, a Nutella "atyja"

Olvasóink értékelése:  / 1

Nyolcvankilenc éves korában meghalt Michele Ferrero, az egész világon ismert Ferrero olasz édességipari cég tulajdonosa. Az 1964-ban "feltalált" Nutella mogyorókrém Olaszország leggazdagabb emberévé tette.

Bővebben...